Het huidige mantelzorgbeleid is volgens gemeenten aan actualisering toe.
Het huidige mantelzorgbeleid is volgens gemeenten aan actualisering toe.

Onderzoek naar taken en 'werkdruk' mantelzorger

Algemeen 263 keer gelezen

CUIJK/GRAVE/MILL | Hoe ervaart de mantelzorger zijn taak en wat kunnen gemeenten daarin betekenen? De vijf gemeenten in het Land van Cuijk willen hun mantelzorgbeleid evalueren en aanpassen aan de behoeftes van mantelzorgers. Hiervoor doen zij in november tot januari 2018 onderzoek onder mantelzorgers en (zorg)instanties.

Het onderzoek bestaat uit een enquête en groepsgesprekken.
Mantelzorgers zijn mensen die langdurig en onbetaald zorgen voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende persoon uit hun omgeving. Dit kan een partner, ouder of kind zijn, maar ook een ander familielid, vriend of kennis.
Het huidige mantelzorgbeleid is aan actualisering toe. Binnen het nieuw te formuleren beleid willen de gemeenten met elkaar afspraken maken over projecten en plannen om mantelzorgers nog beter te ondersteunen bij hun zorgtaak. De gemeenten willen daarvoor van mantelzorgers zelf horen hoe zij dat het beste kunnen doen.
Het onderzoek richt zich vooral op de vraag hoe mantelzorgers hun taak ervaren, of zij deze aankunnen en of zij daarbij ondersteuning kunnen gebruiken. Alle mantelzorgers die bekend zijn bij Steunpunt Mantelzorg krijgen in november de vraag om een digitale vragenlijst in te vullen. Ook kan via https://nl.surveymonkey.com/r/MantelzorgLandvanCuijk de lijst tot 5 december worden ingevuld.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant