Een foto van Jean du Bois (ofwel Gravenaar Jan Bosch) met als titel Verzopen.
Een foto van Jean du Bois (ofwel Gravenaar Jan Bosch) met als titel Verzopen.

Drie fotografen te gast op Tongelaar

Algemeen 471 keer gelezen

MILL | Vanaf zaterdag 18 november exposeren drie fotografen uit de regio op Kasteel Tongelaar met zeer uitlopend werk. Alicia van der Leest is een portretfotografe uit Oss, Jan Bosch uit Grave toont autobiografisch werk en Marga Nuijs uit Wanroij brengt sprookjesachtige natuurfoto's mee.

Het is een kleine expositie, verdeeld over drie kamers in het kasteel.
Marga Nuijs (47) van fotoclub Kiekus is op Landgoed Tongelaar geen onbekende meer. De terreinmedewerkers van Brabants Landschap kennen deze dame met haar hond en camera inmiddels wel. Iedere morgen gaat ze op pad met haar camera om al vroeg in de natuur aanwezig te zijn.
De foto's van Jan Bosch vertellen de geschiedenis van zijn leven op zwartwit-platen. Hij werkte in diverse gevangenissen in Amsterdam, Grave en Zeeland. Een heftige gebeurtenis zou de loop van de rest van zijn leven bepalen. Een gedetineerde viel hem aan, drukte hem tegen de muur en kneep zijn keel dicht. Op het nippertje ontsnapte hij lichamelijk aan de dood, geestelijk is het altijd bij hem gebleven. Bosch is zijn traumatische ervaring te lijf gegaan met fietsen en fotograferen.
Alicia van der Leest (1992) is als professioneel fotografe afgestudeerd aan de Fotoacademie in Amsterdam. Haar beelden zijn gemaakt met een melancholische sfeer. De psychische en kwetsbare kant van de mens heeft ze verweven in haar fotografie.
Kasteel Tongelaar ligt aan de Tongelaar 12 in Mill (bij autonavigatie: Hoogedijk Mill invoeren).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant