Algemene Waterschapspartiij: Waterkwaliteit oppervlaktewater is nauwelijks verbeterd.
Algemene Waterschapspartiij: Waterkwaliteit oppervlaktewater is nauwelijks verbeterd.

Vragen van Algemene Waterschapspartij over mestgesjoemel

Algemeen 390 keer gelezen

REGIO | De Algemene Waterschapspartij wil van Waterschap Aa en Maas weten hoe het waterschapsbestuur het gesjoemel met mest wil aanpakken om de waterkwaliteit op orde te krijgen. 

AW-fractieleider Henk Siroen uit Cuijk heeft daartoe een brief naar het schap gestuurd met de volgende inhoud: 'De Algemene Waterschapspartij heeft in het verleden al regelmatig aandacht gevraagd voor het feit dat de waterkwaliteit in het oppervlaktewater nauwelijks of niet verbeterde, ondanks de miljoenen investeringen door het waterschap. Steeds was het antwoord  van het dagelijks bestuur van waterschap Aa en Maas dat de oorzaak gezocht moest worden in de na-ijleffecten van de toenmalige jarenlange overbemesting.
Nu blijkt dat er actueel volop gesjoemeld wordt met overbemesting, waardoor zeer kostbare investeringen teniet worden gedaan en de waterkwaliteit onaanvaardbaar wordt aangetast.
De Algemene Waterschapspartij heeft daarom heden het dagelijks bestuur van Aa en Maas om een spoedig antwoord gevraagd op indringende vragen daaromtrent.
Na onderzoek van dagblad NRC worden in de krant van 10 november klip en klaar de ernstige mistoestanden duidelijk gemaakt. In de Gelderlander van 12 november valt af te leiden dat het dagelijks bestuur van Aa en Maas en de dijkgraaf reeds langer kennis had van die praktijken, dan wel daarvan een sterk vermoeden had. Interessant is dan hoe lang die kennis er was. De Algemene Waterschapspartij wil daarom ook weten of er bredere kennis binnen het bestuur en ambtelijke staf van waterschap Aa en Maas was ten aanzien van het gesjoemel met mest, sinds wanneer en welke stringente maatregelen zijn (of eventueel op korte termijn zullen worden) genomen.'

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant