Wieke Biesheuvel.
Wieke Biesheuvel.

Ridderlijke onderscheiding schrijfster Wieke Biesheuvel

Algemeen 2.997 keer gelezen

MOOK | Wieke Biesheuvel (69) kreeg maandag 20 november de koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau uitgereikt van burgemeester Willem Gradisen.

De schrijfster kreeg het lintje bij de presentatie van haar nieuwe boek Wieke in Zambia. Mijn onvergetelijke jaren
Mevrouw Wieke Biesheuvel was docente Engels (1970-1980) en schrijver van meerdere boeken. Zij woont sinds 2012 samen met haar echtgenoot in Zambia.
Al op jonge leeftijd lag haar hart in Afrika. In de jaren '70 van de vorige eeuw was zij actief voor Summer Camps Kenyan Voluntary Development Organisation. Vanaf 1992 is Wieke Biesheuvel columnist bij Libelle. Van 2002 tot 2017 was zij tevens ambassadeur van het Lilianefonds.
Vanaf 1997 is Biesheuvel betrokken bij de puzzelmarathons van Libelle. Er werden in de loop van de jaren miljoenen euro's bij elkaar gepuzzeld voor vele goede doelen. Met flinke opbrengsten voor ieder jaar een ander goede doel, zoals de Clini Clowns, Stop Aids Now, Lilianefonds, Nationaal Kinderfonds Hulp, de Hersenstichting, Stichting Villa Pardoes en VU (medisch centrum) Kinderstad. 
Vanaf 2012 zet ze zich in als hulpverlener in haar woonplaats Katete in Zambia, het land waar ze nu woont. Zij zamelt via een Facebookpagina geld in en vertelt hoe ze die middelen besteedt. Zo financierde ze inmiddels bijna 70 waterpompen in dat district in Zambia. Ze heeft ook bijgedragen aan de renovatie van het brandwondencentrum aldaar van het Saint Francis Hospital, waaraan haar echtgenoot als chirurg is verbonden. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant