Everardus Huisman
Everardus Huisman

Voormalig deken Everardus Huisman overleden

Algemeen 879 keer gelezen

GENNEP | In Nijmegen is Emeritus Deken en Pastoor Everardus Huisman overleden. De welbespraakte geestelijke die in 1982 zijn intrede deed als deken van het dekenaat Gennep werd 93 jaar.

Everardus Huisman was een markant figuur in de Gennepse gemeenschap, die de dialoog zocht met de inwoners en parochianen van de Sint Martinuskerk in Gennep. Hij deed dat onder andere door zijn Plukkertjes en Opstekers in een lokaal weekblad, maar ook door het gesproken Woord tot bezinning op de lokale tv. Daarnaast was hij initiatiefnemer en aanjager van het religieus museum Kijkje Kerkkunst in de crypte van zijn Martinuskerk. 
Op 30 september werd het boek Mijn Jawoord in de Gennepse Martinuskerk gepresenteerd. Bij die gelegenheid werd Huisman voor zijn vele verdiensten onderscheiden met de Gennepse Ganapja. In de dagen voor de presentatie was hij ten val gekomen met zijn onafscheidelijke fiets. Enkele dagen na het feestje omtrent de presentatie en uitreiking van de Ganapja werd hij opgenomen in het ziekenhuis. Onlangs werd hij overgeplaatst naar een rusthuis voor geestelijken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant