De entree van La Bamba aan de Steenstraat in Boxmeer.
De entree van La Bamba aan de Steenstraat in Boxmeer.

Cantina La Bamba mag discotheek-deuren voorlopig openhouden

Algemeen 4.047 keer gelezen

BOXMEER | Discotheek en feestgelegenheid Cantina La Bamba mag de deuren open blijven houden als de uitbater van de Boxmeerse horecazaak bij de gemeente Boxmeer een omgevingsvergunning aanvraagt. 'Mocht het zo zijn, dat een aanvraag bij de gemeente wordt ingediend, zal de gemeente deze aanvraag in behandeling moeten nemen en daar een besluit op nemen', laten burgemeester en wethouders de gemeenteraad in een schrijven weten.

Dat het besluit in dat geval voor La Bamba positief gaat uitvallen, ligt in de lijn der verwachtingen. Dat wil zeggen dat de feesten die de komende maanden staan gepland gewoon doorgang kunnen vinden. Afgelopen maandag besloot de rechter nog dat La Bamba de deuren na 1 december van dit jaar moet sluiten. Een familie aan de Veerstraat die klaagde over geluidsoverlast van La Bamba werd daarbij in het gelijk gesteld. De gemeente Boxmeer kreeg tegelijkertijd een fikse tik op de vingers van de rechter, omdat B en W eerder verschillende keren weigerden op te te treden tegen de geluidsoverlast. Het gemeentebestuur vond één klager te weinig om stappen te ondernemen. Daarbij zou de klager in de ogen van B en W te ver van de horecazaak vandaan wonen om 'recht van klagen' te kunnen hebben. De rechter stelde ook vast dat er nog geen ontwerp-bestemmingsplan voor het La Bamba-gebied ligt om zicht op legalisatie te hebben. Tot zolang blijft La Bamba in overtreding.  
De rechter liet na zijn uitspraak al direct doorschemeren dat er voor La Bamba een ontsnappingsmogelijkheid is, om via een achterdeur de geluidsboxen toch open te mogen blijven draaien. Inmiddels heeft het college besloten het ontwerp-bestemmingsplan ter inzage te leggen per 21 november. Op dat moment is er zicht op legalisatie en kunnen de La Bamba-feesten door blijven gaan. Ook tekent het college tegen de uitspraak van de rechter beroep aan. Tevens maakt het college in een schrijven duidelijk dat het legalisatietraject rondom La Bamba medio dit jaar al is ingezet met goedkeuring van de gemeenteraad op 6 juli.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant