Flynth Fast met linksachter trainer/coach Jazek Ziemba uit Boxmeer.

Topdivisionist knikkert Flynth Fast uit bekercompetitie

Algemeen 566 keer gelezen

CAPELLE A/D IJSSEL | Eredivisionist Flynth Fast kan zich volledig richten op de competitie. Het een klasse lager spelende Laudame Financials VCN uit Capelle aan den IJssel stootte Fast in de achtste finales hardhandig met 3-1 (25-23, 25-19, 13-25 en 25-14) uit de landelijke bekercompetitie.

Trainer Jazek Ziemba maakte zaterdagavond geen woorden vuil aan de uitschakeling van zijn team. Flynth Fast kent een flink aantal blessures, en dat maakte de ploeg zaterdag een makkelijke prooi voor de debuterende topdivisionist uit Capelle aan den IJssel. De nummer acht uit de topdivisie won de eerste set met 25-23. Met 25-19 werd een 2-0 voorsprong genomen. Flynth Fast beet vervolgens met 13-25 fel van zich af. Een vijfsetter lag in het verschiet. VCN dat in sporthal Oostgaarde dit seizoen nog geen wedstrijd verloor, stelde orde op zaken, won de vierde set met 25-14 en kegelde Fast hard uit de beker.
Schrale troost is dat Fast zich in goed gezelschap vindt van gesneuvelde eredivisie-collega's: Nering Bögel Weert verliest met 3-1 van Seesing Personeel Orion en Regio Zwolle Volleybal doet hetzelfde tegen Coolen-Alterno 2.
Zaterdag wacht Flynth Fast de uitwedstrijd tegen Regio Zwolle Volleybal dat een sterke start doormaakt en een vijfde plaats bezet. Om plaatsing voor de kampioenspoule mogelijk te houden moet Fast winnen.