Astrantia - WHV eindigde in 4-4. (Foto: Marieke Lemmen)

5G: Periodewinnaar Estria is oppermachtig, spektakel bij Astrantia - WHV

Voetbal 879 keer gelezen

Periodewinnaar Estria is voorlopig niet te stoppen in de vijfde klasse G. De 3-1 overwinning op De Zwaluw was de achtste winst op rij. Jordy Hurkens en Ivo Rossen (twee) scoorden voor de koploper. Onderin pakte VCO een puntje tegen SC St. Hubert: 2-2. Daardoor is De Willy's nu alleen rode lantaarndrager.

SCV'58 - Gassel 1-2
Gassel blijft Estria volgen op zes punten. Hans van Houtum zette tegen SCV'58 de stand op 0-1 in het voordeel van Gassel. De Velpenaren kwamen op gelijke hoogte, maar via een mooie vrije trap van Ramon van der Venne eindigde het duel in 1-2.

De Willy's - Toxandria 1-4
De Willy's slaagde er ook vandaag niet in om drie punten in eigen huis te houden. In de eerste helft werd er tussen de thuisploeg en Toxandria nog niet gescoord. Beide ploegen kregen wel de kansen op een doelpunt. "We waren helaas ongelukkig in de afwerking. De strijd en inzet was top", aldus De Willy's-trainer Jeroen Denissen. In de tweede helft profiteerde Toxandria van persoonlijke foutjes bij De Willy's. Het werd 0-1 en 0-2, waarna De Willy's de aansluitingstreffer maakte. "Het was helaas niet genoeg. Het laatste kwartier ging de kaars uit en liepen we nog tegen twee tegengoals aan. Zuur wederom."

Ruwaard - Odiliapeel 0-2
Odiliapeel won dankzij goals van Luuk van der Pol en Hans Adam met 0-2 van Ruwaard. "0-2 lijkt moeizaam, maar in de tweede helft hebben we het veld groot gehouden en terecht gewonnen", aldus Odiliapeel-trainer Maarten van Stiphout. Zijn collega Ger Romeijnders van Ruwaard vond dat zijn ploeg Odiliapeel goed partij heeft gegeven: "We hebben tachtig minuten lang gedacht dat een punt haalbaar was. Positief is dat de jongens niet zoals voorgaande jaren hun koppen hebben laten hangen na een tegendoelpunt en zijn blijven geloven in een punt. Ik heb de jongens na afloop een compliment gegeven."

Astrantia - WHV 4-4
Het publiek was de grote winnaar bij het duel tussen Astrantia en WHV. De doelpuntrijke wedstrijd eindigde in 4-4. Na enkele minuten kwam de ploeg uit Middelaar al op voorsprong via Thijn Fransman. Astrantia vergat te voetballen en zag een fysiek sterk WHV in de eerste helft nog op voorsprong komen. Eerst miste Teun van Mil nog voor open doel maar daarna viel alsnog de gelijkmaker. Na een afgeslagen corner was het topscorer Yorick van de Rakt die van 25 meter op doel schoot en de bal via een aantal benen in het doel zag belanden. Vlak daarna ging linkshalf Teun van Mil diep en legde de bal bij de tweede paal klaar, die Van de Rakt binnenschoot. Ook na rust kwam Astrantia goed uit de kleedkamer. Binnen één minuut was het wederom Fransman die het net deed bollen. Hierna bleef Astrantia de aanval zoeken en dit resulteerde in de derde en vierde goal van spits Fransman, waardoor de wedstrijd weer volledig kantelde. Het lukte de mannen van trainer Rob Kroesen niet om de drie punten in Middelaar te houden. Een kwartier voor tijd bracht Van de Rakt met zijn derde van de middag de stand op 2-3. In de tachtigste minuut viel dan alsnog de gelijkmaker toen Martijn Driessen de spits Thijs Lunenburg inspeelde en hij sterk van zijn tegenstander wegdraaide en diagonaal binnenkant paal binnenschoot: 4-4. Hierna volgde een knotsgekke slotfase met kansen aan beide kanten maar de bal wilde niet meer in het net.

VCO - SC. St Hubert 2-2
Volgens VCO-trainer was het 2-2 gelijke spel tegen SC St. Hubert terecht. Bij zijn ploeg scoorden Nicky van Hal en in de extra tijd benutte Sep Schraven een penalty.