Het Rodion Trio treedt dinsdag 28 november op in zorgcentrum Madeleine in Boxmeer.
Het Rodion Trio treedt dinsdag 28 november op in zorgcentrum Madeleine in Boxmeer.

Zorgcentrum Madeleine brengt als proef klassieke muziek

Algemeen 532 keer gelezen

BOXMEER | Zorg(expertise)centrum Madeleine organiseert als proef vier keer op dinsdag optredens van klassieke muziekgezelschappen. Niet alleen cliënten zijn daar bij welkom, ook familie, vrienden en kennissen. Dinsdag 28 november geeft het ensemble Rodion Trio het eerste klassieke concert in Madeleine in Boxmeer.
De optredens komen uit de koker van Stichting Muziek in Huis (MiH) en worden mede mogelijk gemaakt door Pantein en donateurs. MiH beoogt met zijn concerten de kwaliteit van leven te verhogen van ouderen en zieken. Jaarlijks organiseert MiH meer dan 600 kamerconcerten door professionele ensembles.
Waarom is Pantein met MiH in zee gegaan?
Woordvoerster van Pantein: 'Er zijn meer organisaties die klassieke muziekoptredens aanbieden. We hebben voor Muziek in Huis gekozen, omdat zij gespecialiseerd zijn in optredens voor ouderen en mensen met een zorgvraag. Er is als proef gekozen voor vier optredens. Na het laatste concert van 10 juli volgend jaar wordt bekeken of en hoe het project wordt vervolgd.'
Waarom wordt dit specifieke muziekgenre aangeboden?
'Er vinden in Madeleine ook muziekoptredens van lichtere genres plaats. Uit gesprekken met cliënten blijkt er ook behoefte te zijn aan een ander genre muziekoptredens, zoals kamermuziek.'
Madeleine heeft 70 cliënten, in totaal verblijven in de zorgcentra van Pantein ruim 700 cliënten.
Het Rodion Trio met Diederik Ornée (klarinet), Annelies Vrieswijk (saxofoon) en Mark Toxopeus (piano), brengt een gevarieerd klassiek programma met werken van onder anderen Vivaldi, Mozart, Tsjaikovski en Ravel.
Het concert begint om 15.00 uur in Madeleine aan de Velgertstraat 1. Het programma duurt een uur. De andere optredens zijn op de dinsdagen 23 januari, 3 april en 10 juli.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant