5E: SVS pakt eerste puntje, HRC'27 blijft koppositie in het zicht houden

Voetbal 701 keer gelezen

In de vijfde klasse E lukt het de clubs uit De Maas Driehoek-regio nog niet zich in de strijd om de bovenste plaatsen de mengen. Met een vijfde plaats zit het Afferdense HRC'27 toch op het vinkentouw met slechts vier punten achterstand op de koploper. Buurman Montagnards (Bergen) bezet de zevende plaats.

SVS - Sporting ST 0-0
Hekkensluiter SVS uit Stevensbeek pakte tegen nummer dertien Sporting Swolgen Tienray het eerste punt. Voor eigen publiek werd het 1-1.

Montagnards – Sambeek 1-1
In Nieuw Bergen kwamen Montagnards en Sambeek een remise overeen. Voor de Brabanders opende Martijn Peters na een half uur de score uit een rebound van een gemiste penalty. Het meer op de aanval spelende Montagnards kwam in de 80e minuut via Rob Roosenboom op 1-1. In de resterende tijd verzuimde Sambeek alsnog met de winst aan de haal te gaan. Het bleef daarom bij een terechte 1-1.

Kronenberg – Holthees Smakt 1-3
VV Holthees Smakt pakte in Kronenberg de derde overwinning in de competitie. Door een 1-3 overwinning klimt de ploeg van trainer John Klaassens naar de negende plaats  De van een blessure teruggekeerde Ser van Es scoorde binnen het half uur twee keer voor VV Holthees-Smakt. In de 80e minuut besliste Robert van der Vin de strijd definitief. "We raken steeds beter ingespeeld en gezien de onderlinge verschillen is er nog van alles mogelijk", aldus trainer John Klaassens, die afgelopen week zijn contract verlengde.

HRC'27 – RKDSO 1-0
Het Afferdense HRC'27 heeft een belangrijke overwinning geboekt op RKDSO uit Lomm. Uit de vele kansen wist de ploeg van trainer Rob Ernst er een te scoren. Patrick van Santen werd de matchwinner. Door de kleine overwinning houdt HRC'27 de top drie in klasse 5E in het vizier. "We spelen aardig en hebben genoeg mensen die kunnen scoren maar op het moment doen we dat te weinig. Zolang we kansen kunnen creëren en in scoringspositie komen maken we ons geen zorgen", aldus trainer Rob Ernst.