In het weekend van 14 en 15 oktober werd de fietstunnel bij station Mook-Molenhoek geplaatst.  Foto: Jos Gröniger
In het weekend van 14 en 15 oktober werd de fietstunnel bij station Mook-Molenhoek geplaatst. Foto: Jos Gröniger

PvdA bepleit eerdere opening fietstunneltje

Algemeen 1.161 keer gelezen

MOOK/MOLENHOEK | Blijft het in oktober aangelegde spoortunneltje tussen Mook en Molenhoek voorlopig dicht of vinden B en W van Mook een mogelijkheid de verbinding eerder toegankelijk te maken? Wethouder Baneke zegde onlangs toe een

De Mookse PvdA stelde eerder vragen over de voorgenomen afsluiting. Dit nadat B en W besloten de onderdoorgang bij de spoordijk bij station Mook-Molenhoek hermetisch af te sluiten totdat de fietsbrug, die onderdeel is van de snelfietsroute MaasWaalPad, over de Maas (tussen Cuijk en Mook) gereed is.

Afsluiting
Volgens B en W in Mook en de partners in het project snelfietsroute MaasWaalPad is de definitieve uitvoering van de fietsbrug bepalend voor de wijze van aansluiting van de route vanaf de Veldweg. Met name de hellingshoek vanaf de brug naar de aansluiting bij het tunneltje is belangrijk. Om te voorkomen dat een eerder aan te leggen aansluiting vanuit de tunnel verwijderd moet worden dreigt tijdelijke afsluiting. Volgens raadslid Lee Tonnaer is dat overbodig. "Wij denken dat een tijdelijk halfverhard wegdek de oplossing is."

Lacherig
Voor de Mookse sociaaldemocraten is het plan voor de tijdelijke afsluiting onverteerbaar. "De aanbesteding van de fietsbrug heeft pas opnieuw plaatsgevonden. Het kan nog wel tot 2020 duren voordat de brug er ligt. Tot dan wil B en W wachten met de uitsluiting van de verbinding via de Veldweg vanuit Mook ", zegt raadslid Lee Tonnaer, "Dat is voor ons en andere fracties onbegrijpelijk. Maar ook de burgers hebben geen begrip voor dit plan. Dit is niet uit te leggen. Er wordt lacherig over gedaan, ook omdat de tijdelijke afsluiting geld gaat kosten. Daar is zo'n tienduizend euro mee gemoeid. Ik denk dat een tijdelijke voorziening meer kost dan dat bedrag maar het is ons wel wat waard dat burgers vertrouwen houden in de politiek."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant