Nu het Museumcafé wordt verbouwd, worden koek en zopie in het oorlogsmuseum op alternatieve wijze aan de man gebracht. Foto: Diana Derks
Nu het Museumcafé wordt verbouwd, worden koek en zopie in het oorlogsmuseum op alternatieve wijze aan de man gebracht. Foto: Diana Derks

Oorlogsmuseum wil extra geld verdienen met Café Liberté

Algemeen 527 keer gelezen

OVERLOON | Oorlogsmuseum Overloon gaat het Museumcafé zelf exploiteren. Het museum kan dat gaan doen omdat het contract met Aggie Toenders, die sinds 2006 het Museumcafé uitbaat, niet wordt verlengd.

Over het waarom is Erik van den Dungen helder: "Er moet geld binnenkomen. Dat kan door zelf de zaak te gaan exploiteren."
Het Museumcafé krijgt een facelift, er komt een extra zaal speciaal bedoeld om groepen te kunnen ontvangen, de inventaris wordt gemoderniseerd en de naam verandert in Café Liberté, "Dat is een kwinkslag naar Liberty Park, zoals het museum vroeger heette", legt Van den Dungen uit. "We willen zoveel mogelijk breken met het verleden. De zaak moet een moderne uitstraling gaan krijgen. We krijgen jaarlijks 600 tot 700 groepen op bezoek. Die zaten in het Museumcafé kriskras tussen andere bezoekers. Straks kunnen we ze bij elkaar zetten in het zaaltje." Half december neemt het museum het beheer over. In het voorjaar wordt de rest van de museum-horeca in gebruik genomen zoals het terras en de extra zaal. Ter overbrugging is middenin het museum een militaire tent opgeslagen om bezoekers toch nog een kop koffie met een stuk vlaai aan te kunnen bieden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant