Bas Steman en René Arendsen zijn de Ridders van Gelre.
Bas Steman en René Arendsen zijn de Ridders van Gelre.

De Ridders van Gelre maken een tussenstop in Grave

Algemeen 338 keer gelezen

GRAVE | De Ridders van Gelre zijn iedere maandag twintig weken lang op televisie. Afgelopen maandag zond omroep Gelderland de tv-opname over Hertog Arnoud van Gelre uit. De Ridders van Gelre kunt u ontmoeten op zaterdag 25 november in Grave tijdens de live uitzending voor de radio.

De opnames waren in de Elisabethkerk, het Graafs Museum en op de Kat opgenomen. De huidige Ridders van Gelre zijn Bas Steman (schrijver en programmamaker) en René Arendsen (journalist). Zij vertellen het verhaal van Arnoud. De hertog woonde lang in Grave, hij sterft er ook en zijn lichaam is bijgezet in de Elisabethkerk. Tijdens de Franse revolutie is Arnouds praalgraf vernietigd maar de inwoners van Grave richten een nieuw monument op voor 'hun' hertog.
Grave was in de 15e eeuw een Gelderse hofstad. Bezoek het graf van hertog Arnoud in de Grote Elisabethkerk en zie bijzondere prenten in het Graafs Museum. Kom luisteren naar een lezing van René van Hoften over roverbendes in het Brabants-Gelders grensgebied tussen 1740 en 1810. Ridders van Gelre is gemaakt in samenwerking met de Radboud Universiteit Nijmegen en Erfgoed Gelderland en de provincie Gelderland.
De Gelredag is vanaf 10 uur tot 12 uur, toegang is gratis, auto parkeren naast het Graafs Museum op het Visioterrein aan de Elisabethstraat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant