Een scene uit Achter het Huis, vrijdag 24 november om 20.15 uur te zien in Schouwburg Cuijk.
Een scene uit Achter het Huis, vrijdag 24 november om 20.15 uur te zien in Schouwburg Cuijk.

Het achterhuis wordt Achter het Huis

Algemeen 301 keer gelezen

CUIJK | In Schouwburg Cuijk vindt vrijdag 24 november de voorstelling Achter het Huis plaats. Een bewerking van het het dagboek van Anne Frank.

Het dagboek van Anne Frank behoort al decennia tot de meest gelezen boeken ter wereld. De manier waarop zij haar gedachten en ervaringen opschreef, blijft jong en oud intrigeren. Wat deed het leven in de benauwde omgeving van haar onderduikadres met een opgroeiend meisje? En hoe was dat voor de mensen om haar heen?
Deze vragen vormden het uitgangspunt voor de nieuwe bewerking van Anne Franks dagboek door Ilja Leonard Pfeijffer. Zijn benadering laat zien wat het zo dicht op elkaar samenleven, terwijl buiten de vijand rondloopt, met mensen doet. Deze opeenstapeling van emoties als angst, liefde, hoop en wanhoop wordt helaas nog steeds dagelijks gevoeld in oorlogsgebieden. De nadruk op het samenleven in 'Het Achterhuis' maakt deze bewerking tot een unieke benadering van het dagboek.
Het Anna Frank-verhaal blijft gruwelijk aangrijpend en moet van generatie op generatie worden doorgegeven. Dat het nu in de vorm van Achter het Huis wordt gegoten, maakt het alleen maar sterker. Jong en oud moet kennis blijven nemen van een bijzonder meisje en de mensen om haar heen.
De voorstelling begint om 20.15 uur in Schouwburg Cuijk. Kaartjes kosten 29,50. Kijk voor meer informatie op: www.hummelinckstuurman.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant