Het interieur van restaurant De Heerlijkheid bij De Weijer in Boxmeer.
Het interieur van restaurant De Heerlijkheid bij De Weijer in Boxmeer.

Vermelding in Michelingids lonkt voor Weijer-restaurant De Heerlijkheid

Algemeen 1.349 keer gelezen

BOXMEER | Maandag 11 december wordt in Amsterdam de nieuwe Michelingids met de beste restaurants van Nederland gepresenteerd. Ook worden dan de nieuwe Michelinsterren uitgereikt.  Restaurant De Heerlijkheid bij De Weijer in Boxmeer heeft een uitnodiging ontvangen om de uitreiking bij te wonen. 'Een vermelding in de gids zou al geweldig zijn.'

Door Henk Baltussen

"Maar het zou ook zomaar kunnen dat we met lege handen blijven staan", zegt restaurant-eigenaar Peter Paul Kissels. "We hebben inderdaad een uitnodiging op zak, maar dat hoeft nog helemaal niets te zeggen." Kissels houdt veel slagen om de arm. Maar feit is wel dat onlangs een Michelin-brief op de mat viel met twee genodigden-kaarten voor het DeLaMar Theater in Amsterdam, waar 1 december de Nederlandse Michelingids voor 2018 wordt gepresenteerd. "Zeker is wel dat er hier Michelin-inspecteurs hebben gegeten. Later is er nog iemand teruggekomen om alle personalia op te nemen, en om zaken als het juiste adres en de openingstijden te verifiëren. Die man hebben we ook de keuken laten zien. Hij was onder de indruk. Maar hij zei ook dat het toch gaat om wat er op het bordje ligt. Je kunt er helemaal niets van zeggen."
Kissels reist samen met chefkok Martijn ten Brinke naar Amsterdam. De presentatie is besloten en de genodigden-kaarten zijn niet overdraagbaar, zo is de twee op het hart gedrukt. Ook voor de lunch-receptie na de presentatie die om 11.00 uur begint, mogen Kissels en Ten Brinke aanschuiven.
Ten Brinke begon 1 mei 2016 als chefkok bij De Weijer. Eerder zwaaide hij de scepter in een eigen zaak in Rijkevoort en later bij Carte Blanche in het Elzendaalklooster in Boxmeer. Hij leerde het vak op de Cas Spijkers Academie die eerst in het Elzendaalklooster was gevestigd en later in De Weijer en nu in ROC NIjmegen. Op dit moment heeft Nederland 2 restaurants met 3 sterren, 19 zaken met 2 sterren en 85 restaurants met 1 Michelinster. Voor deze regio is het meest dichtstbijzijnde sterrenrestaurant Brienen aan de Maas in Well. De Heerlijkheid sluit in januari drie weken vanwege een verbouwing. Onder meer de entree wordt verplaatst.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant