De uitbreiding van mestvergister Cleanergy komt 14 december aan bod bij de gemeenteraadsvergadering in Sint Anthonis. Foto en tekst: Kees de Bruijn
De uitbreiding van mestvergister Cleanergy komt 14 december aan bod bij de gemeenteraadsvergadering in Sint Anthonis. Foto en tekst: Kees de Bruijn

Mestvergister Cleanergy in Wanroij wil capaciteit verdubbelen

Algemeen 866 keer gelezen

WANROIJ | Cleanergy in Wanroij wil de vergistingscapaciteit uitbreiden van 36.000 ton op jaarbasis naar ruim het dubbele. Daarvoor moet de bestaande omgevingsvergunning aangepast worden. Een aanvraag daarvoor ligt bij de provincie.

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant zijn bevoegd om op deze aanvraag te beslissen. Maar om de zaak te bespoedigen wordt door de ZLTO, namens Cleanergy, een tijdelijke vergunning gevraagd voor een deel van de aanvraag. Die kan de provincie verlenen, maar eerst wordt om advies gevraagd aan de burgemeester en wethouders van gemeente Sint Anthonis. De burgemeester en wethouders leggen dit adviesverzoek nu eerst voor aan de gemeenteraad. Dit doet het college 'Vanwege de aard en omvang van deze ontwikkeling op bedrijventerrein Molenveld, maar vooral vanwege de gevoeligheid van de vergistingsinstallatie' zoals in de toelichting op het voorstel aan de raad staat. Daar komt bij dat door de capaciteitsverdubbeling toezicht en handhaving van de installatie bij de provincie komen te liggen.
De aanvraag van Cleanergy is tussentijds verschillende keren aangevuld en gewijzigd. Voor de capaciteitsuitbreiding worden door Cleanergy geen gebouwen bijgebouwd. De behandeling van de aanvraag is inmiddels in handen gelegd van de Omgevingsdienst Brabant Noord. De gemeente heeft ook advies gevraagd aan de GGD en hecht grote waarde aan dat laatste advies. Dit advies is nog niet binnen. De gemeenteraad moet een advies over de tijdelijke vergunning-aanvraag uitbrengen. Dat gebeurt in de gemeenteraadsvergadering van 14 december.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant