Gravenaren protesteren tegen de komst van de Lidl.
Gravenaren protesteren tegen de komst van de Lidl.

Nieuwe Lidl: Gravenaren voelen zich in de steek gelaten

Algemeen 829 keer gelezen

GRAVE | Omwonenden, scholen en kinderopvang van het van der Venne-terrein aan de Borretweg in Grave zijn teleurgesteld over het besluit van het college van B en W. Het college besloot de bezwaren tegen de verleende omgevingsvergunning voor de bouw van de Lidl-supermarkt af te wijzen.

Het college volgde daarmee het advies van de bezwarenrcommissie. Buurtbewoner Willem van den Berg: "De vergunning is voorlopig nog niet onherroepelijk. We overwegen om in beroep te gaan. We overleggen daar nu over. De beroepstermijn bedraagt 6 weken, dus we hebben nog tijd"
Ondernemersvereniging Graveon en Centrummanagement beraden zich ook. Ondernemer Rolf Schouten: "Voor het behoud van het centrum van Grave willen we het maximale eruit halen. We besluiten volgende week of we in beroep gaan. Het college heeft eerder ingestemd met een detailhandelsplan en is geen voorstander van uitbreiding van supermarktruimte".
De bezwarencommissie verwijt het college dat ze het bestemmingsplan niet tijdig heeft gewijzigd. De voorgeschiedenis is bekend. Alles was in kannen en kruiken om nieuwbouw van woningen te realiseren. De gemeente was enthousiast en zegde toe medewerking te verlenen. Maar het college verzuimde het bestemmingsplan aan te passen van detailhandel naar woningbouw. Projectontwikkelaar Regge-Invest dat overal in Nederland zoekt naar mogelijkheden voor het bouwen supermarkten zag dit en sloot een deal met eigenaar Van der Venne. In reactie zegt interim-wethouder Van Dieperbeek: "Het college kon niet anders handelen dan nu is gedaan."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant