Een sledehondenteam rent door de Staatsbossen bij Landhorst.
Een sledehondenteam rent door de Staatsbossen bij Landhorst.

Sledehonden gaan in Staatsbossen met elkaar de strijd aan

Algemeen 394 keer gelezen

SINT ANTHONIS | In het weekend van 8, 9 en 10 december komen sledehondenteams bij elkaar in de Beugense Bossen bij Landhorst. Het is de zesde keer dat daar wedstrijden worden gehouden. Staatsbosbeheer fungeeert als gastheer.

Vanwege het tienjarig bestaan van de vereniging Dutch Allround Sleddog Sports Club (DASSC) is er een extra dag georganiseerd. Op de vrijdag is er een trainingsroute uitgezet en kunnen de mushers (menners van een sledehondenteam) zich voorbereiden op de wedstrijden van zaterdag en zondag. Zowel op vrijdag, zaterdag als zondag wordt er van 9.00 uur tot ongeveer 13.00 uur gestart. Dat gebeurt in diverse klassen, variërend van één hond tot meer dan acht. De sledehonden trekken karren of steps, of lopen samen met de musher over een afstand van 4 tot 16 km. Er worden zo'n 90 teams verwacht. Zaterdagmiddag om 14.30 uur zijn er rennen voor kinder-mushers.
De wedstrijden worden gehouden op en rond Groepskampeerterrein 'De Beugense Peel', Beugense Bossen 1 bijn Landhorst. Bezoekers zijn deze drie dagen van harte welkom om de trainingen en wedstrijden te zien en de honden aan de stake-out te bewonderen. Wie van plan is zijn eigen hond mee te nemen, dat kan, maar wel aangelijnd houden.
Info: www.dassc.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant