Afbeelding

Leerlingen van Metameer maken nieuwkomers wegwijs

Algemeen 289 keer gelezen

STEVENSBEEK/BOXMEER | Metameerleerlingen gaan als peerbuddy anderstalige leeftijdgenoten wegwijs maken in de omgeving en Nederland in het algemeen. Daartoe worden koppels gevormd die elke week samen op pad gaan, huiswerk maken, sporten, koken, naar de bioscoop en wat al niet meer.

Dinsdag 5 december is de kennismaking van de koppels in Stevensbeek. Maar Peer2Peer is meer dan leren alleen. Het doel van het Peer2Peer-project op Metameer is tweeledig: de nieuwkomer duikt volledig in de Nederlandse samenleving en Nederlandse leeftijdgenoten zien de wereld door de ogen van een ander.
Paolo Lipari (17) uit Overloon meldde zich direct aan als peerbuddy. Vier jaar geleden was hij zelf nieuwkomer. "Ik heb hulp gekregen van een klasgenoot en dat was erg fijn. Die gunst wil ik een ander teruggeven."
Een reguliere leerling van Metameer wordt gekoppeld aan een leeftijdgenoot uit de eerste opvang anderstaligen (EOA). Beiden kregen vooraf een training van een aantal dagdelen. Want: hoe ga je om met culturele verschillen? En hoe maak je een goede eerste indruk? De koppels worden begeleid door speciaal hiervoor getrainde docentcoaches. Het project duurt zes maanden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant