Afbeelding

Zaal Dorpshuis de Poel wordt opgeknapt met 3.000 euro van Oranje Fonds

Algemeen 488 keer gelezen

RIJKEVOORT | Het Oranje Fonds heeft Dorpshuis de Poel verrast met een Oranje Fonds Buurtcadeau van 3.000 euro. Dit is het eerste Buurtcadeau ooit dat het fonds uitreikte in Rijkevoort.

In buurten waar de Straatprijs van de Nationale Postcode Loterij valt, verblijdt het Oranje Fonds een organisatie met het Buurtcadeau. Zo hebben volgens het Oranje Fonds ook alle omwonenden langdurig profijt van de Straatprijs. Die prijs viel bijna een jaar geleden in de Klaproosstraat waar twee Rijkevoortenaren respectievelijk 25.000 euro en 12.500 euro inclusief een BMW wonnen. 
In Rijkevoort zijn ze erg blij met het Buurtcadeau. "Van het geld van het Oranje Fonds gaan we de zaal van het Dorpshuis opknappen wat zal bestaan uit het schilderen van de zaal, het opknappen van de vloer en het aanschaffen van nieuw meubilair", aldus Koos Arts, penningmeester van Dorpshuis de Poel.
Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het 28,7 miljoen euro aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in Nederland. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt onder meer gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant