Kunstenaar Laurens Gielen krijgt postuum een overzichtstentoonstelling van zijn werk.
Kunstenaar Laurens Gielen krijgt postuum een overzichtstentoonstelling van zijn werk.

Kunsthuis De Bakkerij in Bergen weekeinde lang open in verband met overlijden

Algemeen 590 keer gelezen

BERGEN | Kunsthuis De Bakkerij gaat zaterdag 16 december en zondag 17 december extra open in verband met het overlijden van kunstenaar Laurens (Loek) Gielen, 25 november jongstleden. In dat weekeinde richt de familie in Bergen een overzichtstentoonstelling in van het werk van Gielen. In de middag is ook de familie aanwezig.

Laurens Gielen is in 1950 geboren in Venlo. Hij volgde de docentenopleiding aan de Academie voor Beeldende Kunst in Tilburg. Ook was hij hoofd van de sectie kunstvakken en docent tekenen verbonden aan het Dendron College in Horst. En ook bestuurslid van stichting Rondzien uit Venlo en lid van de kunstkring Artimosa uit Reuver.
Hij maakte schilderijen in acryl, in gemengde technieken en tekeningen. Zijn interesse ging ook uit naar het maken van ruimtelijk werk. Zoals plastische objecten, veelal in keramiek. Door zijn ziekte was hij de laatste jaren nauwelijks meer in staat om te schilderen. Daarvoor in de plaats maakte hij iPad-kunst. Deze expositie is met zorg samengesteld door zijn dochter Anke. Er is dat weekeinde een compleet beeld te zien van zijn werk in de verschillende kunstdisciplines; ruimtelijk en tweedimensionaal.
De openingstijd van Kunsthuis De Bakkerij, Kerkstraat 1A in Bergen is zaterdag 16 december vanaf 10.00 uur tot zondag 17 december 17.00 uur. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant