Gennep News is voor vijf jaar de publieke media-instelling van de gemeente Gennep. Foto: Gennep News.
Gennep News is voor vijf jaar de publieke media-instelling van de gemeente Gennep. Foto: Gennep News.

Ook commissariaat media kiest voor Gennep News

Algemeen 322 keer gelezen

GENNEP | De stilte omtrent de toewijzing van de zendmachtiging in de gemeente Gennep is doorbroken. Het Commissariaat voor de Media gaat akkoord met het voorstel om Gennep News aan te wijzen als verzorger van mediadiensten in de gemeente Gennep. De aanwijzing die op 5 december is ingegaan loopt voor de periode van vijf jaar.

De jonge multimediale omroep was de enig overgebleven kandidaat, nadat stichting Lokale Omroep Gennep en Omstreken (LOGO) haar faillissement aanvroeg en Omroep Maasduinen de uitzendingen eind oktober stopzette.
Het CvdM baseerde het besluit echter op het voorstel van de gemeenteraad. Gennep koos uit de twee aanvragen voor de zendmachtiging voor die van Gennep News. Als hoofdreden voerde het gemeentebestuur het lokale karakter van de producties van Gennep News aan. Het bestuur van Omroep Maasduinen bestreed dat.
De zittende omroep die de vrije zendruimte de laatste maanden vulde met beelden uit de gemeente Bergen (Maasduinen Centraal) beriep zich op ruim 140 Gennepse items in 2017.
Met het uitbreiden van het aandachtsveld naar de Kop van Noord Limburg speelde Omroep Maasduinen in op de omvorming in het regionale medialandschap, maar in feite verspeelde het de sympathie van de Gennepse politiek.
Gennep News reageerde in een persbericht verheugd op de uitspraak van het CvdM. "Wij zijn trots op het in ons gestelde vertrouwen door de gemeente Gennep en het CvdM", aldus Petra van Geemert van Gennep News, "We willen Gennep News zorgvuldig uitbouwen, om op den duur alle inwoners van de gemeente te kunnen bereiken. Ook via radio en televisie. Binnen welke termijn dit zal zijn is nog moeilijk aan te geven, maar uiteraard zo snel als mogelijk. We blijven laagdrempelig, staan tussen de bewoners van de gemeente en richten ons op onze taak: informeren over gebeurtenissen in de directe omgeving."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant