Een praalwagen tijdens Boksmèr Praolt en Straolt van dit jaar.
Een praalwagen tijdens Boksmèr Praolt en Straolt van dit jaar.

Geldprijzen Boxmeerse Lichtjesoptocht stijgen met 3.000 euro

Algemeen 527 keer gelezen

BOXMEER | Het prijzengeld bij de de carnavalsoptocht Boksmèr Praolt en Straolt wordt voor volgend jaar, als de achttiende Lichtjesoptocht op de rol staat, met 3.000 euro verhoogd. Daarmee komt het totaal te winnen bedrag in de zes categorieën uit op ruim 15.000 euro.

Voor de winnende praalwagen in de Superpoule ligt komend carnaval 2.000 euro klaar. "Een dergelijk hoog bedrag vind je nergens in de omgeving terug", zegt Ellis van der Laan van de optochtcommissie. In de Superpoule is een zevende prijs toegevoegd van 600 euro. In de hoogste categorie wordt totaal 7850 euro verdeeld.
Een andere verandering ten opzichte van voorgaande jaren is de verlaging van de leeftijd van deelnemers die met een jeugdwagen meedoen. Zijn de optochtdeelnemers jonger dan 18 jaar, dan valt de praalwagen in de jeugdwagen-categorie. Eerder was die leeftijd 21 jaar. "Het is natuurlijk ondoenlijk om alle leeftijden van de deelnemers te controleren", zegt Van der Laan. "Maar we hebben er nog nooit problemen mee gehad." Met de verlaging hoopt de organisatie een op een evenwichtiger verdeling over de verschillende deelname-categorieën.
Inmiddels zijn de fotokeuringen van deelnemende wagens al begonnen. Van der Laan: "We willen graag weten waar de deelnemers mee bezig zijn. De kwaliteit van de deelnemende wagens was nog nooit zo hoog als vorig jaar. Dat niveau willen we handhaven. Daarom zijn controles nodig. We willen bijvoorbeeld geen skihutten meer. Die fase zij we inmiddels voorbij. Er wordt al volop gebouwd."
De organisatie laat tevens weten dat het financiële plaatje voor de Lichtjesoptocht van zaterdag 10 februari rond is. Na afloop van de optocht is er de prijsuitreiking in de grote tent bij Riche en Cantina La Bamba. Optochtdeelnemers worden voorzien van een aantal gratis entreekaarten. Op onder meer de site lichtjesoptochtboxmeer.nl wordt bekendgemaakt wanneer de voorverkoop start van de entreekaarten voor de grote feesttent.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant