Rood omcirkelt de locatie van de varkensstallen die voor overlast zouden zorgen. Foto: Google Maps
Rood omcirkelt de locatie van de varkensstallen die voor overlast zouden zorgen. Foto: Google Maps

Vragen over stankoverlast Luneven-Sambeek

Algemeen 994 keer gelezen

SAMBEEK/BOXMEER | De Boxmeerse politieke fracties VVD en PK krijgen uit de Boxmeerse wijk Luneven en het dorp Sambeek klachten over stankoverlast. De varkensstallen op het adres Heihekkenseweg 2 in Sambeek zouden daar de oorzaak van zijn. De VVD vraagt zich af waarom vergunningen voor nieuwbouw op die locatie niet zijn ingetrokken.

De VVD vroeg 9 november tijdens de begrotingsbehandeling aandacht voor de stankoverlast. PK heeft tijdens een thema-avond over duurzaamheid meerdere signalen ontvangen over dezelfde problematiek. Op 5 april 2011 is een vergunning verleend aan de boer aan de Heihekkenseweg 2 om een nieuwe varkensstal te mogen bouwen, voorzien van een luchtwassysteem. Tot op heden is geen gebruik gemaakt van deze vergunning. Volgens de wet kan volgens de VVD het bevoegd gezag de omgevingsvergunning (milieu) geheel of gedeeltelijk intrekken 'als gedurende drie jaar, geen handelingen zijn verricht met gebruikmaking van de vergunning.' Op 4 juni 2015 is het bestemmingsplan Catharinaklooster (hemelsbreed ongeveer 200 meter verwijderd van de stallen) vastgesteld waarmee de bouw van 90 woningen mogelijk wordt. De bouw is volop bezig. Vanaf mei 2014 had de vergunning voor Heihekkenseweg 2 geheel of gedeeltelijk ingetrokken kunnen worden.
De VVD wil van burgemeester en wethouders weten waarom dat niet is gebeurd. Ook vraagt de VVD zich af op welke wijze de belangen van de (toekomstige) bewoners van het plan Catharinaklooster en de boer tegen elkaar zijn afgewogen.


 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant