Afbeelding

Goede rapportcijfers voor Centrum Jeugd en Gezin

Algemeen 121 keer gelezen

LAND VAN CUIJK | Sinds december 2016 doen de gemeenten zelf onderzoek naar de ervaringen van jeugdigen en hun ouders met het Centrum Jeugd en Gezin (CJG). De cijfers zijn ruime voldoendes.

Dit is een doorlopend onderzoek, waarvoor ouders een uitnodiging ontvangen nadat de hulp is afgesloten. Tot nu toe hebben 52 ouders en 7 jongeren deze vragenlijst ingevuld. Hieruit blijkt dat de ouders en jongeren tevreden zijn over de geboden hulp en ondersteuning van het CJG. Zij geven het CJG een gemiddeld rapportcijfer van 7,9. Ook vinden ze dat het CJG eenvoudig bereikbaar is. In 80 procent van de gevallen heeft het CJG de hulp geboden die nodig was, aldus de ouders. Aandachtspunt is dat het soms lang duurt voordat de hulp uiteindelijk geboden wordt.

Verbeterpunten
Sinds 1 januari 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk voor het uitvoeren van jeugdhulp op grond van de Jeugdwet. De vijf gemeenten in het Land van Cuijk trekken hierin samen op, in het Centrum Jeugd en Gezin. De gemeenten vinden het belangrijk om regelmatig te onderzoeken hoe jeugdigen en hun ouders de jeugdhulp ervaren. Met deze informatie kan de hulp indien nodig worden verbeterd. In de afgelopen periode zijn twee onderzoeken verricht: een lokaal en een regionaal cliëntervaringsonderzoek. Hoewel er zeker verbeterpunten naar voren kwamen, zijn de gemeenten blij met de mooie rapportcijfers die het CJG in beide onderzoeken kreeg.
De regio Noordoost Brabant heeft met 16 gemeenten gezamenlijk het (landelijk verplichte) cliënt-ervaringsonderzoek jeugdhulp uitgevoerd. In totaal hebben 1614 mensen de vragenlijst ingevuld, waarvan 336 uit het Land van Cuijk. Het CJG in het Land van Cuijk krijgt in dit regionale onderzoek van ouders een 7.7 als algemeen rapportcijfer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant