Afbeelding

Leo Ponjee Lid in de Orde van Oranje Nassau

Algemeen 366 keer gelezen

BERGEN |Tijdens de gemeenteraadsvergadering van dinsdag 12 december kreeg Leo Ponjee uit handen van burgemeester Pelzer de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau uitgereikt.  Ponjee trad tevens af als raadslid van de PK. Hij was twintig jaar raadslid in de gemeente Bergen.

Hij was van 1998 tot 2014 fractievoorzitter van de Progressieve Kombinatie. Tot zijn pensionering in 2009 was hij daarnaast werkzaam bij Joseph van de Loo IJzer en Staal. Daar was hij actief in het bestuur van de ondernemingsraad en van de personeelsvereniging. Ook op het sportieve vlak heeft de heer Ponjee niet stil gezeten. Van midden jaren 70 tot eind jaren 70 was hij bestuurslid van voetbalvereniging Montagnards en vanaf 1982 werd hij trainer, coach en voorzitter van hockeyclub MHC Bergen.
Ponjee was heroprichter van de ouderraad van de Jozefschool en medeoprichter en voorzitter van de Medezeggenschapsraad. Ook was hij voorzitter van de ouderraad en bestuurslid van het schoolbestuur van Scholengemeenschap Stevensbeek. Zijn dochter Claudia neemt als PK-raadslid het stokje van haar vader over. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant