De Grotestraat moet volgende week woensdag weer over de gehele lengte kunnen worden gebruikt door verkeer en winkelend publiek. Foto: SK-Media
De Grotestraat moet volgende week woensdag weer over de gehele lengte kunnen worden gebruikt door verkeer en winkelend publiek. Foto: SK-Media

Noodbestrating voor Grotestraat Cuijk

Algemeen 781 keer gelezen

CUIJK | Vandaag en morgen worden extra ploegen ingezet om de Grotestraat in Cuijk met een noodbestrating dicht te krijgen. Zo nodig wordt er zaterdag overgewerkt. Alle hens aan dek om de straat, die vanwege renovatie en archeologie openligt, tijdelijk van een dek te voorzien.

De bedoeling is dat de straat vanaf volgende week woensdag weer over de hele lengte door winkelend publiek en verkeer kan worden gebruikt. Volgens wethouder Gerard Stoffels is de noodbestrating nodig om tijdens de feestdagen – kerst en oud en nieuw – de straat toegankelijk te maken. Nu ligt de weg nog open vanaf de noordzijde tot aan huisnummer 38.
Daarna wordt het afwachten voor aannemer en gemeente. De klus is nog lang niet geklaard, maar de weergoden hebben het voor het zeggen. Als er strenge vorst komt of het kwakkelen blijft in januari, wordt waarschijnlijk besloten tijdelijk de hele operatie over de carnaval heen te tillen. Alleen als de vooruitzichten goed zijn, wordt er ook in januari aan de straat gewerkt. In ieder geval wordt er dan anders gewerkt. Het deel van  de straat dat  steeds opengebroken wordt, zal niet meer 150 meter lang zijn, maar veel korter. "Dan kunnen we de overlast beter beperken als er opnieuw vertraging ontstaat", aldus de wethouder. Die 'vertraging' zou de ontdekking van nieuwe archeologische vondsten kunnen zijn. Romeinse vondsten hebben nu ook tot grote vertraging geleid. De archeologe die de opgravingen begeleidt, Channa Cohen Stuart, zei onlangs nog tijdens het Cultureel Café dat ze verwacht dat de Cuijkse bodem onder de Grotestraat nog meer geheimen prijs zal geven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant