Emile Roemer brengt zijn stem uit in zijn woonplaats Sambeek tijdens de Kamerverkiezingen van maart dit jaar.
Emile Roemer brengt zijn stem uit in zijn woonplaats Sambeek tijdens de Kamerverkiezingen van maart dit jaar.

Emile Roemer stopt als fractieleider van SP en vertrekt uit Tweede Kamer

Algemeen 1.414 keer gelezen

DEN HAAG/SAMBEEK | Emile Roemer (55) uit Sambeek treedt af als fractievoorzitter van de SP in de Tweede Kamer. Dat maakte hij woensdagmorgen om 11.30 uur bekend tijdens een persconferentie in café Dudok in Den Haag. Lilian Marijnissen, dochter van voormalig SP-partijleider Jan Marijnissen, uit Oss neemt het voorzitterschap van Roemer over. 

Roemer neemt in januari officieel afscheid als partijleider. Hij nam op 5 maart 2010 het fractievoorzitterschap over van Agnes Kant. 
Toen was de Sambekenaar inmiddels drie jaar Kamerlid. Roemer stelde bij zijn afscheid dat de SP in de achterliggende jaren is uitgegroeid tot een grote en stabiele partij. "Ik heb veel energie gestoken met het naar voren halen van nieuw talent. Dat is gelukt. Ik heb de mooiste hondenbaan die er bestaat gehad. Het was een fantastische periode met pieken en dalen. De SP wil blijven vernieuwen. Daar hoort ook het tijdig overgeven van het stokje bij. Ik wil niet de politicus zijn die te laat is weggegaan."
Lilian Marijnissen noemde Roemer 'de meest betrouwbare politicus van het Binnenhof.'
Roemer benadrukt dat hij uit eigen beweging uit de Tweede Kamer vertrekt. 
Voor zijn Kamerlidmaatschap was Roemer onderwijzer bij De Peppels in Boxmeer, SP-raadslid en later wethouder in de gemeente Boxmeer. 
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant