Het Glasvezel Team Langenboom zet de schop alvast in de grond.
Het Glasvezel Team Langenboom zet de schop alvast in de grond. Foto: Marique Ontwerpstudio

Land van Cuijk krijgt glasvezel; schop gaat februari de grond in

Algemeen 2.148 keer gelezen

LAND VAN CUIJK | Het land van Cuijk krijgt binnenkort glasvezel. In februari gaat de schop de grond in voor de bouw van zestien verdeelstations. 

E-Fiber, een grote glasvezelaanlegger die al eerder voor glasvezel zorgde in Landerd en Boekel, gaat voor het glasvezelnetwerk zorgen. Op dinsdag 12 december werd reeds aan de ambassadeurs van het glasvezelproject uitleg gegeven over de huidige stand van zaken. Zoals bekend heeft de coöperatie Land van Cuijk Net dit hele project van de grond getild, maar haalde helaas niet het benodigde percentage van veertig procent. In de dorpen was de animo zeer hoog, maar in de grotere plaatsen was de belangstelling geringer. Hierop gaf E-Fiber aan bereid te zijn het project op zich te nemen. 

Februari 
In februari gaat de schop de grond in voor de bouw van zestien verdeelstations. Van daaruit gaat de glasvezel naar de huizen. In april worden de eerste huizen aangesloten en enkele maanden later genieten de eerste bewoners van de supersnelheid van glasvezel. Ieder huis krijgt gratis de glasvezelaansluiting binnen, ook degenen die (nog) niet zijn aangesloten. E-Fiber neemt alle gesloten overeenkomsten met de providers over. Er komen zelfs nog enkele providers bij, zodat de keuze ruim wordt. Iedereen kan zich nog gratis aanmelden tot het moment dat de glasvezel is aangelegd. Wil iemand later aansluiten, dan kost dat aansluitkosten. De ambassadeurs van Langenboom waren zeer enthousiast over de ontwikkelingen en legden het eerste stukje glasvezel al aan (zie foto).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant