Koning en prinses Tessa in koets.
Koning en prinses Tessa in koets.

Basisschoolleerlingen op het podium in Efteling Theaterproductie

Kunst en cultuur 627 keer gelezen

CUIJK | De swingende sprookjesmusical 'De gelaarsde Kat' van Efteling Theaterproducties is op tournee door Nederland en België. Op di 26 december (Tweede Kerstdag) is de vrolijke familiemusical vol spel, zang en dans te zien in Schouwburg Cuijk. Zo'n twintig kinderen uit Cuijk en omgeving doen mee. 

Tijdens de voorstelling spelen volop kinderen mee, waarvan het grootste deel eenmalig. Deze bijzondere vorm van theater, waarin honderden kinderen uit Nederland en Vlaanderen voor één keer de unieke kans krijgen mee te spelen in een echte musical, is de laatste jaren kenmerkend voor de producties van de Efteling.

Het verhaal
Ga mee naar een sprookjeswereld waarin De gelaarsde Kat laat zien hoe hij bij een arme molenaarszoon terecht is gekomen. De twee raken bevriend en de kat belooft de molenaarszoon alles wat hij zich maar kan wensen. Het enige wat de kat daarvoor wil hebben, zijn mooie kleren en leren laarzen. Wat zou De gelaarsde Kat van plan zijn? Zal hij zijn belofte nakomen? Of krijgt dit verhaal een ander staartje?

Kinderen
Naast de vaste kinderrollen spelen iedere speeldag maar liefst 20 kinderen eenmalig mee. De Efteling wil met deze unieke vorm van theater honderden kinderen de kans geven om één dag een gastrol te spelen in een echte musical. Schouwburg Cuijk ging de afgelopen maanden op zoek naar kinderen in de regio die de gastrollen willen vervullen. De geselecteerde kinderen krijgen in de ochtend van de voorstelling een professionele musicalworkshop. Zo gaan zij goed voorbereid het podium op.

De geselecteerde kinderen uit de regio Cuijk zijn: Janice, Lana, Lena, Veerle, Jade, Quint, Vigo, Kyana, Gwen, Janne, Juultje, Tess, Teun, Tobin, Anna, Tara, Doris, Maure, Nicky en Sam… veel succes jongens en meisjes!

De voorstelling is dinsdag 25 december, Tweede Kerstdag, te zien in de Schouwburg Cuijk. De eerste voorstelling begint om 13.30 uur en daarna is er nog eentje om 16.00 uur. De musical is geschikt voor families met kinderen in de basisschoolleeftijd en duurt 75 minuten zonder pauze. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant