De kloostertuin in Sint Agatha komt op televisie.
De kloostertuin in Sint Agatha komt op televisie.

Kloostertuin Sint Agatha komt op televisie

Algemeen 1.584 keer gelezen

SINT AGATHA | Het KRO-NCRV programma BinnensteBuiten zet op donderdag 18 januari de tuin van het klooster Sint Agatha in de spotlights.

De uitzending begint om 18.50 uur op NPO2 en trekt dagelijks een half miljoen kijkers. Kruisheer Edgard Claes en IVN natuurgids Lambert Bardoel vertellen met passie over de bijzondere tuin van het oudste klooster in Nederland, waarin alle kenmerken van een traditionele kloostertuin bewaard zijn gebleven. Deze kloostertuin als onderwerp voor het televisieprogramma is aangedragen door de Nederlandse Tuinenstichting, die in het afgelopen jaar meedacht over de toekomst van de tuin. Met het oog op die toekomst is door het klooster gezocht naar een vakbekwaam adviseur, die het wegwerken van achterstallig onderhoud kan begeleiden en die zorgt dat de historische waarde van de tuin op een goede manier bewaard blijft. Het klooster is zeer verheugd dat Hans Ebben deze taak op zich wilde nemen en is toegetreden tot het bestuur van Stichting Sint Aegten. De familie Ebben – een geslacht van boomkwekers in het Land van Cuijk - is al sinds de 19e eeuw betrokken bij de kloostertuin.

Vrijwilligers gezocht
Het onderhoud van de kloostertuin vraagt veel mensenhanden. Het klooster Sint Agatha verwelkomt graag nieuwe tuinvrijwilligers, die deze historische tuin een warm hart toedragen en die willen meehelpen om de tuin weer helemaal op orde te krijgen. Geïnteresseerden kunnen mailen naar info@kloostersintagatha.nl of bellen naar 0485 – 311 007.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant