Foto: collectie BHIC.
Foto: collectie BHIC.

Foto van vroeger: bandelen in Sint Anthonis

Algemeen 1.065 keer gelezen

SINT ANTHONIS / OPLOO | In deze rubriek wekelijks een mooie foto van vroeger. Deze week een foto die wij binnenkregen via het BHIC.

Zij kregen deze foto onder ogen tijdens een middag bij de KBO in Sint Anthonis. Het kiekje maakte de tongen los en bijna alle gefotografeerde jongens kregen zelfs weer een naam. Die hebben we er op onze website alvast bijgezet. Kun jij deze namen verder aanvullen? En weet je nog wat er op dit veldje nu precies gespeeld werd en waarom? Kun jij je het 'bandelen' nog herinneren?

Alle verhalen zijn welkom via de digitale geschiedenisboekjes, te vinden via www.bhic.nl/sint-anthonis en zoek op 'Kijk naar Toen'. Benieuwd naar reacties op de vorige foto? Ga naar www.bhic.nl/verhalen en zoek op 'Kijk naar Toen'.

Kijk naar Toen
Iedere foto vertelt zijn eigen verhaal. Het mooist zijn echter de persoonlijke verhalen die erachter schuil gaan. En daar zoeken wij naar! Was jij erbij toen de fotograaf afdrukte? Weet je nog wat er gebeurde? Vertel het ons en 'schrijf geschiedenis'! De rubriek 'Kijk naar Toen' is een productie van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC), in samenwerking met de MaasDriehoek. Reageren kan via www.bhic.nl, telefonisch op (073)6818500 (op werkdagen), per mail via kijknaartoen@bhic.nl of per post: BHIC, Postbus 81, 5201 AB, Den Bosch.

Oproep
Heb jij ook een mooie foto van vroeger voor deze rubriek in de krant? Stuur 'm dan naar ons op: redactie@demaasdriehoek.nl. We horen ook heel graag het verhaal achter de foto; wie staan erop? Waar is het plaatje gemaakt?

Liever niet mailen? U bent ook van harte welkom bij ons op kantoor (Steenstraat 117 in Boxmeer).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant