Biblioplus en het Scheidingscafé gaan samenwerken.
Biblioplus en het Scheidingscafé gaan samenwerken.

Samenwerking Biblioplus en Scheidingscafé

Algemeen 483 keer gelezen

CUIJK | In 2018 gaan Biblioplus en het Scheidingscafé Land van Cuijk samenwerken. Het eerste Scheidingscafé zal plaatsvinden op dinsdag 30 januari 2018 van 19.30 tot 21.00 uur in de bibliotheek in Cuijk. In een interview leggen Anita Witsiers, regisseur lokale samenwerking van Biblioplus, en Rianne Hillenaar van het Scheidingscafé uit waarom ze tot samenwerking overgaan.

Waarom gaan jullie samenwerken?
"De bibliotheek is het laagdrempelige knooppunt voor lezen, leren, ontmoeten en informeren. Als openbare, neutrale plek is de bibliotheek de natuurlijke partner om mensen en organisaties te verbinden rondom informatie. Uitnodigend en volop gericht op samenwerking, transformeert de bibliotheek naar een ontmoetingsplek die mede door de gemeenschap zelf vorm wordt gegeven. Het Scheidingscafé wil op een laagdrempelige wijze mensen informeren over alle aspecten die spelen rondom scheiden én het aangaan van nieuwe relaties. Dat past heel goed bij elkaar. Bezoekers kunnen anoniem het Scheidingscafé in de bibliotheek bezoeken. Er worden geen persoonsgegevens gevraagd."

Wat kunnen we nog meer van de samenwerking verwachten?
"Naast de vier avonden met één op één informatiegesprekken staan er het komend jaar ook twee lezingen op de agenda. Tijdens zo'n lezing wordt een onderwerp dat speelt bij scheiding in algemene zin behandeld. In april staat bijvoorbeeld het thema 'Scheiding en de eigen woning' op de agenda en in oktober het verloop van het scheidingstraject. Daarnaast heeft de bibliotheek ook een ruime collectie boeken die te maken heeft met dit thema."

Bij welke deskundigen kunnen mensen met hun vragen terecht?
"Tijdens het Scheidingscafé is notaris Teeuwen aanwezig, financieel adviseur Huub Derks van Lambert Blonk, makelaar Martijn Willems, kindbehartiger Marjan Hulzink, advocaat Monique Senssen van Vaessen Advocaten en mediator-advocaat Rianne Hillenaar van Eerstmediation.nl."

Voor welke vragen kunnen mensen bij het scheidingscafé terecht?
"Alle vragen die te maken hebben met scheiding én het aangaan van nieuwe relaties kunnen aan bod komen. Vragen over het scheidingstraject. Ga je naar een advocaat of een mediator? Wat moet er met de eigen woning gebeuren bij scheiding? Moet het testament gewijzigd worden? Hoe kun je de kinderen zo goed mogelijk ondersteunen? Hoe regelen we de zaken als er een nieuwe relatie ontstaat? Het doel van het scheidingscafé is om mensen een laagdrempelig 'startpunt' te bieden waar ze antwoorden vinden op veel voorkomende vragen."
Meer informatie: www.scheidingscafelandvancuijk.nl of de Facebookpagina.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant