Wytske Versteeg. (Foto: Lionne Hietberg RV).
Wytske Versteeg. (Foto: Lionne Hietberg RV).

Schrijfster Wytske Versteeg te gast in Bibliotheek Cuijk

Algemeen 265 keer gelezen

CUIJK | Vorig jaar verscheen Grime, de vierde roman van Wytske Versteeg. Dinsdag 23 januari komt de schrijfster naar Bibliotheek Cuijk om lezers nader kennis te laten maken met dit fascinerende boek.

Als eerstejaarsstudent aan het elitaire Shelterwood wordt Nino verliefd op Suyin, een grillig en kwetsbaar meisje. Zij is echter in de ban van de charismatische Michael Wallerstadt, Nino's jeugdvriend en grote voorbeeld. In een drukkend hete zomer werkt het drietal samen aan een film, Grime, die hun levens voor altijd zal veranderen. Nu, jaren later, probeert Nino erachter te komen wat er precies is gebeurd tijdens hun laatste maanden samen. Maar in een zoektocht waarin niets is wat het lijkt te zijn, verliest hij zijn eigen leven steeds verder uit het oog. Grime is een verhaal over wat niet kan worden vergeten, over obsessie die tot over de rand van de waanzin drijft en over de onbetrouwbaarheid van onze waarneming. Wytske Versteeg (1983) debuteerde in 2012 met De wezenlozen, dat de VrouwDebuutPrijs won en op de longlist van de AKO Literatuurprijs stond. Haar tweede roman, Boy, won de BNG Bank Literatuurprijs. In 2015 verscheen haar roman Quarantaine.
De lezing van Wytske Versteeg begint om 20.00 uur. Toegangskaarten kosten 6 euro en zijn online te betellen via www.biblioplus.nl en bij de klantenservice in de bibliotheekvestigingen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant