Afbeelding
Foto: Ties van Dooren

Horeca ondernemers hebben voortaan exploitatievergunning nodig in Sint Anthonis

Algemeen 744 keer gelezen

SINT ANTHONIS | Horecaondernemingen hebben in de gemeente Sint Anthonis sinds 8 november 2017 een zogeheten 'exploitatievergunning' nodig. De gemeenteraad heeft dit eind oktober 2017 besloten. Ondernemers ontvangen in januari bericht van de gemeente.

Doel van horecaexploitatievergunning is bescherming van woon- en leefomgeving en voorkomen van verstoring van openbare orde. Daarnaast maakt de gemeente onder meer gebruik van de Wet Bibob. Dit om de integriteit van de aanvrager te beoordelen. Daar ligt het tweede doel om het stelsel in te voeren: binnendringen van de onderwereld in de gewone samenleving (ondermijning) tegen gaan. De gemeente streeft ernaar, dat alle bestaande horecaondernemers uiterlijk 9 mei 2018 beschikken over de vereiste exploitatievergunning.

Ondernemers die zich nieuw vestigen in de gemeente, hebben direct een horeca- exploitatievergunning nodig. Zij kunnen pas starten, nadat een exploitatievergunning is verleend. Om de administratieve lastendruk en kosten voor de bestaande horecaondernemers zo laag mogelijk te houden, werkt de gemeente met voor-ingevulde formulieren en een verkorte procedure. Overleg met het bestuur van de afdeling Land van Cuijk van Koninklijke Horeca Nederland heeft tot deze aanpak geleid.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant