Kamerlid Rens Raemakers bracht donderdag een werkbezoek aan Gennep. (foto: Frank Pubben)
Kamerlid Rens Raemakers bracht donderdag een werkbezoek aan Gennep. (foto: Frank Pubben)

Kamerlid Rens Raemakers brengt bezoek aan Gennep

Algemeen 417 keer gelezen

GENNEP | Tweede Kamerlid Rens Raemakers bracht vorige week donderdag een bezoek aan Gennep. De 25-jarige politicus uit het Limburgse Neer sprak in jongerencentrum de Megafoon met Gennepenaren die in aanraking zijn gekomen met schuldsanering en armoedebeleid.

Door Jos Gröniger

Het kerstreces in politiek Den Haag wordt door Kamerleden benut om de achterban in heel Nederland te bezoeken. Rens Raemakers was in dat kader op werkbezoek bij D66 in Gennep.

Het Kamerlid dat jeugdzorg, armoede- en schuldenbeleid, de participatiewet en kinderopvang in portefeuille heeft, nam in Gennep kennis van schrijnende zaken. Zo komt het regelmatig voor dat mensen die een baan vinden tegen een salaris dat slechts een fractie boven de inkomensgrens uitkomt. Omdat daardoor dan geen gebruik gemaakt kan worden van een bestaande financiële regeling wordt het te besteden budget lager dan voorheen.

"We willen die armoedeval tegengaan. Voor elke situatie moet gezorgd worden dat werk ook echt gaat lonen", aldus Raemakers.

Ook bereikten het Kamerlid signalen over onduidelijkheid bij mensen die door financiële nood overgeleverd raken aan bewindvoerders. "Ik heb een beeld gekregen hoe mensen ervaren om een schuld te hebben en voor de rechtbank moeten verschijnen. Het is in Gennep zoals in veel gemeenten het geval is; er ontbreekt maatwerk. Ik kan de persoonlijke kwesties niet oplossen maar de problematiek wel onder de aandacht brengen."

Speerpunten
Het Kamerlid noemde beleid voor kinderarmoede (tot 18 jaar) als een van de speerpunten. "Daar wordt 80 miljoen euro voor beschikbaar gesteld. Het geld wordt verdeeld over de gemeenten. Daar ligt meteen een uitdaging: Hoe vind je mensen die armoede hebben,maar het niet melden."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant