Foto: Frans Thonen.
Foto: Frans Thonen.

Onderscheiding 'Regiegroep 400 jaar stadhuis Gennep'

Algemeen 190 keer gelezen

GENNEP | De 'Regiegroep 400 jaar stadhuis Gennep' heeft dinsdag 16 januari een gemeentelijke onderscheiding, de Ganapja, in ontvangst genomen. Reden daarvoor is de enorme inzet van de leden om van het jubileumjaar in 2017 – het vierhonderdjarig bestaan van het stadhuis – een waar feestjaar te maken.

De leden van de regiegroep; Andries Knevel, Ernst Lamers, Marian Leideritz en Michiel Ponjee hebben met hun enorme inzet en uitgebreide programma Gennep echt op de kaart gezet. Ze hebben veel verschillende culturele en educatieve activiteiten georganiseerd rond het jubilerende stadhuis, waarbij ook met veel verschillende organisaties en verenigingen werd samengewerkt. Alle activiteiten; de opening van het jubileumjaar, de sacramentsprocessie, de Gildenontmoetingsdag, de historische markt, concerten, grensoverschrijdende activiteiten, lezingen, schoolactiviteiten, het Maniefest, de Kerstmarkt en de Kaarsjesavond waren voor een breed publiek toegankelijk en door een groot publiek bezocht. Ook was er een mooie aansluiting met de viering van 500 jaar reformatie, georganiseerd door stichting Johannes Engelen, die ook elk jaar zorg draagt voor de organisatie van de Kaarsjesavond.
De gedegen voorbereiding, organisatie en coördinatie van al deze evenementen heeft geleid tot een succesvolle viering van '400 jaar Stadhuis'. We zijn dan ook trots dat we de gemeentelijke onderscheiding aan dit viertal mogen overhandigen. En bedanken daarnaast ook de vele vrijwilligers die het afgelopen jaar hun bijdrage aan de feestelijkheden hebben geleverd.

Mensen die veel voor elkaar betekenen De gemeentelijke onderscheiding 'De Ganapja' kan zowel worden toegekend voor langdurige inzet als voor een eenmalige intensieve inspanning. Iedereen kan een persoon of organisatie voordragen bij de gemeente. Bij de onderscheiding hoort een beeldje gemaakt door keramist Ger Franssen uit Heijen, waarin twee mensen te zien zijn die elkaar ondersteunen.

Foto: Gemeente Gennep.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant