Archieffoto.
Archieffoto. Foto: Birgit Barten

Gennepse ooievaars opnieuw te zien in Beleef de Lente

Algemeen 560 keer gelezen

GENNEP | Goed nieuws! Ook in 2018 zijn onze ooievaars weer te zien op de website www.beleefdelente.nl van Vogelbescherming Nederland. Niet gek, want in 2016 en 2017 waren de ooievaars, die nestelen in hartje Gennep, uitermate populair op 'Beleef de Lente'. De website trekt jaarlijks ongeveer een miljoen unieke bezoekers.

Ook op de website van de gemeente, gennep.nl, staan de ooievaars garant voor veel bezoekers. De webpagina is elk jaar weer de best bekeken pagina, met bezoekers uit de hele wereld. "Wanneer de livestream via Beleef de Lente ophoudt, zenden wij de beelden uit via onze eigen website: www.gennep.nl/ooievaars", laat de gemeente weten.

Al jaren bivakkeren er ooievaars op het historisch stadhuis van Gennep. En ze hebben het naar hun zin; ze broeden al negen jaar op het stadhuis! Samen hebben ze voor flink wat nageslacht gezorgd. Elk jaar worden de jongen geringd voordat ze uitvliegen. Bij ooievaars vliegen er gemiddeld drie jongen uit. Twee Gennepse exemplaren zijn al eens in Spanje waargenomen. En in 2016 is een jong dat in datzelfde jaar geringd was, gespot in België (Theux). "Wij hopen nog jaren van deze prachtige dieren te mogen genieten!", zegt de gemeente.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant