Afbeelding

Wëreldbänd speelt in Cuijk

Algemeen 350 keer gelezen

CUIJK | De Wëreldbänd staat met hun voorstelling Släpstick op zaterdag 17 februari op de planken in Schouwburg Cuijk. De voorstelling is een ode aan de muzikale komiek: van de middeleeuwse troubadour tot aan Spike Jones en van de Marx Brothers tot aan Grock en Mini & Maxi.

Geïnspireerd door deze zo bewonderde voorgangers maakt de Wëreldbänd zijn eigen variété en geeft daarnaast een draai aan beroemde scènes van Charlie Chaplin, Buster Keaton en Laurel & Hardy. Het resultaat is een show van twee keer vijftig minuten waarin je meegenomen wordt naar de tijd van de jaren '20 en '30 met muzikale virtuositeit, stomme film, ontroering en humor, het grootste en het allerkleinste, kleur en zwart-wit, en bovenal slapstick. De Wëreldbänd bestaat uit: Willem van Baarsen, Rogier Bosman, Ro Krauss, Sanne van Delft en Jon Bittman. In vrijwel alle kranten kreeg hun nieuwe voorstelling de maximale vijf sterren. Ook heeft de Nederlandse muziektheatergroep Wëreldbänd het afgelopen jaar de prestigieuze Spirit of the Fringe Award in de wacht gesleept op het internationale Fringe Festival in Edinburgh. Net als in Nederlandse pers werd de groep in Schotland met gejuich ontvangen.

De voorstelling start om 20.15 uur. Kaartjes kosten 22,50 euro en zijn inclusief een pauzeconsumptie en garderobe. Kijk voor meer informatie op: www.wereldband.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant