Afbeelding
Foto: Ties van Dooren

Gemeente Boxmeer handelde onrechtmatig in 'piaszaak'

Algemeen 527 keer gelezen

BOXMEER | De gemeente Boxmeer heeft onrechtmatig gehandeld tegen de juriste Alice van Hest die in november 2016 ambtenaar Van der Sterren uitschold voor 'pias'. Dat oordeelde de rechtbank deze week. 

De gemeente Boxmeer vond dat de juriste haar excuses moest aanbieden en een verklaring moest ondertekenen met de belofte dat niet meer te doen. Dat weigerde ze en haar werd de toegang tot het gemeentehuis ontzegd. Het incident leidde tot een rechtszaak. Daar werd in april van 2017 al geoordeeld dat Van Hest in haar gelijk stond. 

Wel noemde de rechtbank het gebruik van het woord 'pias' grensoverschrijdend gedrag. "Dit gedrag is niet in overeenstemming met het gedrag dat van een professionele rechtshulpverlener mag worden verwacht", oordeelt de rechtbank. 

Toch heeft de gemeente Boxmeer zich niet gehouden aan het escalatiemodel in het agressieprotocol en daarom is de gemeente aansprakelijk voor de door Van Hest geleden schade. Hoe hoog de schade precies is, is nu nog onduidelijk. Dat wordt in maart van dit jaar bepaald tijdens het vervolg van de zaak. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant