Smitje in een bad vol Oreo-koekjes.
Smitje in een bad vol Oreo-koekjes. "Ik rap echt voor mijn plezier."

Plezier staat voorop bij rapper Smitje uit Gennep

Algemeen 2.218 keer gelezen

GENNEP | Hiphop loopt als een rode draad door het leven van de in het Braziliaanse Recife geboren en in Ottersum getogen Gennepenaar Fábio Smits. Waar hij als kind en puber droomde van een carrière als rapper, lijkt de doorbraak aanstaande. Met meer dan negenduizend views voor 'Als ik (kan mien 't verreke)' scoort Smitje (artiestennaam) hoog op YouTube.

Door Jos Gröniger

Het is echter niet de ambitie uit zijn jeugd die de 26-jarige Fábio tot zijn unieke rap gebracht hebben. "Ik doe het echt voor mijn plezier. Vroeger wilden we met vrienden echt doorbreken, en dat lukte toen niet. Tegenwoordig is het rappen en schrijven ontspanning", zegt Smitje, die door een verdrietige periode afleiding zocht in zijn hobby. "We verloren in onze vriendenkring in heel korte tijd twee vrienden." Met de twee overleden kameraden voor altijd in het hart gesloten zocht de openhartige Fábio met zijn vrienden afleiding en pakte de draad op.
Smitje wil niet de toon hanteren die in de rap in zijn algemeenheid veel klinkt. "Ik ben er niet de man naar tegen dingen aan te schoppen. Liever rap ik over alledaagse leuke dingen. Ik leef relaxed en mijn de luchtige ondertoon laat ik dat merken." Daarnaast is Smitje een van de schaarse artiesten die in het dialect rapt. Ook in zijn clip is dat te zien. De beelden werden opgenomen in onder andere Gennep, Ottersum en Middelaar. "De hele productie van de clip is gelukt door de hulp van mijn vrienden. Zonder hen was het zeker niet gelukt." Kijk voor de rap van Smitje op https://www.youtube.com/watch?v=Nc83QKhZyyI.


 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant