Afbeelding

Centrale start verkiezingscampagne Sint Anthonis

Verkiezingen 527 keer gelezen

SINT ANTHONIS | Met het gezamenlijk plakken van verkiezingsposters op de gemeenteborden is vandaag de verkiezingscampagne gestart. SAN, CDA, VVD en de gemeente kwamen hiervoor samen op de gemeentewerf.

De gemeente wil graag dat elke kiezer in Sint Anthonis op 21 maart gebruik maakt van zijn of haar stem. Daarom organiseert en faciliteert de gemeente allerlei activiteiten om inwoners te informeren en stimuleren. Een overzicht:

Op de gemeentewebsite www.sintanthonis.nl is een speciale verkiezingspagina aangemaakt, waarop alle informatie voor iedereen makkelijk is te vinden. Op Istagram, Facebook en Twitter publiceert de gemeente regelmatig verkiezingsnieuws.Om goed inzicht te krijgen in de standpunten van de partijen komt er in de laatste weken een extra pagina in de Maas Driehoek, met elke week een ander thema.Nog steeds geen idee wat te kiezen? Rond 5 maart verschijnt mijnstem.nl waarbij iedereen makkelijk de standpunten van partijen kan vergelijken met zijn of haar eigen mening.Met een vlog en persoonlijke brief wil de gemeente ook de jonge kiezers verleiden om gebruik te maken van hun stemrecht.Kandidaten in actie bekijken kan tijdens de debatten op 14 en 20 maart. Het debat op 14 maart is in handen van de Gelderlander en vindt plaats in het gemeentehuis. Het slotdebat op 20 maart wordt georganiseerd door de gemeente in MFA Oelbroeck. Maatschappelijke organisaties zijn gevraagd hiervoor prikkelende stellingen aan te leveren. De landelijk bekende politiek commentator Ferry Mingelen leidt dit debat.Op 21 maart zelf rijdt een grote rode Engelse dubbeldekker door Sint Anthonis en dienst doen als (mobiele) stembus.Als de stembussen op 21 maart om 21.00 uur sluiten start in het gemeentehuis een verkiezingsavond met muziek en tussenuitslagen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant