Afbeelding
x

Gemeente Bergen heeft mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid

Algemeen 184 keer gelezen

Hoe beter medewerkers privé en werk goed kunnen combineren, des te minder dreigt overbelasting en uitval. Dit geldt nog meer voor medewerkers die extra zorg verlenen aan een naaste die langdurig ziek of hulpbehoevend is. Deze mantelzorgers krijgen bij Gemeente Bergen waar mogelijk de ruimte om deze zorg in te vullen.

BERGEN | Gemeente Bergen geeft haar medewerkers de mogelijkheid om werk en privé beter te combineren in een mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid. Hiervoor ontvangt zij de erkenning van de landelijke Stichting Werk & Mantelzorg in de vorm van een plaquette. De Gemeente roept ook andere organisaties op tot personeelsbeleid met aandacht voor mantelzorg.

Verlofdelen
In het personeelsbeleid is opgenomen dat het onderwerp op de agenda staat bij jaarlijkse gesprekken over de werksituatie. Door het onderwerp bespreekbaar te maken, kan bij problemen met de leidinggevende gezocht worden naar een passende oplossing. Eén van de mogelijke oplossingen vormt Verlofdelen. Daarbij kunnen medewerkers verlof afstaan aan collega's in een mantelzorgsituatie.

Balans
Gemeente Bergen roept andere organisaties op om ook over te gaan op mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid. In het kader van duurzame inzetbaarheid en voorkomen van verzuim is het belangrijk dat de organisatie een goede balans tussen werk en privé stimuleert. Ieder bedrijf of organisatie kan een aanvraag indienen bij de Stichting Werk & Mantelzorg. Deze bepaalt dan of het personeelsbeleid inderdaad mantelzorgvriendelijk kan worden genoemd. Voor meer informatie over mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid of hulp bij de aanvraag van de erkenning, kunnen organisaties terecht bij de mantelzorgondersteuner van de gemeente.

Locatie en tijd
De onthulling van de plaquette van Stichting Werk & Mantelzorg gebeurt op dinsdag 20 februari, voorafgaand aan de reguliere vergadering van de Commissie Samenleving.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant