Roy Althuizen (links) en Frank Kleintjens.
Roy Althuizen (links) en Frank Kleintjens.

Sporters met beperking doen mee met X-triathlon

Algemeen 489 keer gelezen

BERGEN / GENNEP | Zeven sporters met een beperking, elk uit een Noord-Limburgse gemeente, trekken woensdag 7 maart door de straten van Noord-Limburg. Daarmee vragen ze aandacht voor de X-triathlon die deze zomer georganiseerd wordt in Venray. Roy Althuizen is ambassadeur van de gemeente Gennep en Frank Kleijntjes is ambassadeur van de gemeente Bergen. Ook zij lopen mee met de promotietour.

"Ik heb er heel veel zin in!", vertelt Roy enthousiast. Hij is erg sportief; zwemt, fietst en rijdt paard. Daarnaast heeft hij al twee keer de Vierdaagse gelopen. "Dus die triathlon moet ook wel goed komen", glimlacht hij.

Ook Frank heeft er ontzettend veel zin in. Hij liep maar liefst drie keer de Vierdaagse en met zijn conditie zit het dus wel goed. "Als ik voor de Vierdaagse train, dan loop ik zo'n zeshonderd kilometer. Ik ga daarom ook niet extra trainen voor de triathlon." Toch vindt hij de deelname ook wel een beetje spannend. "Het is toch weer een nieuwe uitdaging", zegt hij. Voor de snelste tijd gaat hij niet. "Nee, ik vind vooral de gezelligheid belangrijk. Nieuwe mensen leren kennen en lekker bezig zijn."

Met de promotietour langs alle Noord Limburgse gemeenten vragen de sporters aandacht voor sport en bewegen voor mensen met een beperking en de X-triathlon in het bijzonder. De sporters starten met zwemmen en doen daarna al lopend en fietsend de verschillende gemeentehuizen aan. Daar worden ze ontvangen door een van de wethouders. De X-triathlon promotietour start om 8.00 uur in zwembad Pica Mare in Gennep met een startschot van wethouder Ed Vandermeulen. Vervolgens doet de tour de gemeentehuizen in de volgende gemeenten aan: Bergen rond 9.45 uur, Venray rond 11.00 uur, Horst aan de Maas rond 12.15 uur, Venlo rond 13.40 uur, Beesel rond 14.45 uur en Peel en Maas rond 16.00 uur.

X-triathlon
Op 17 juni houden Iedereen Kan Sporten en MEE Noord en Midden Limburg de eerste X-triathlon (zwemmen, fietsen, hardlopen) voor mensen met een beperking in Venray. Het bijzondere aan deze triathlon is dat het programma zo is aangepast dat iedereen, met welke beperking dan ook, mee kan doen. Zelfstandig of met hulp van een buddy.

Informatie
Meer informatie is te vinden op de website
www.iedereenkansporten.nl/x-triathlon.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant