Afbeelding

Young Talent Group riskeert boete na 'Land van Cuijk-actie'

Algemeen 3.282 keer gelezen

REGIO | De actie van de Young Talent Group is niet onopgemerkt gebleven. Binnen een paar uur hadden zij een bericht met de sommatie om binnen 24 uur alle stickers te verwijderen in de gemeenten Cuijk, Grave en Mill. Mochten zij hier geen gehoor aan geven dan zouden de drie gemeenten zelf de stickers laten verwijderen en de kosten verhalen op de stichting van de groep jonge professionals.

De ambtenaar die het bestuur van YTG informeerde gaf aan het persoonlijk wel "een grappige actie" te vinden, maar voegde daar terstond aan toe dat ze de stickers per ommegaande moesten verwijderen omdat de groep "zelf natuurlijk ook wel snapt dat zoiets niet kan".

De reactie van gemeente Boxmeer was duidelijk milder, de burgemeester gaf te kennen dat het inderdaad kan worden vastgesteld als een "ludieke actie", verder ging hij ervan uit dat het zich wel zou oplossen. Dat bleek ook zo te zijn, aangezien de stickers in gemeente Boxmeer buiten zijn weten om al waren opgeruimd door zijn dienst openbare ruimte.

De Young Talent Group zelf is verbaasd over de reactie uit Cuijk, Grave en Mill. Over het algemeen zijn de banden met de verschillende gemeenten binnen het Land van Cuijk juist sterk en weten zij de YTG te vinden voor input en creatieve oplossingen. Deze actie charmeerde duidelijk minder. Verder heeft de groep via hun kanalen overwegend positieve reacties gekregen op de guerrilla, ze zijn verheugd om te zien dat de actie stof heeft doen opwaaien en dat het een onderwerp is dat leeft. De actie is vanuit hen echt bedoeld als een positieve impuls. De groep geeft overigens aan dat ze de stickers heus op korte termijn op hadden willen ruimen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant