Afbeelding

Iedereen in startblokken voor reconstructie N602

Algemeen 812 keer gelezen

WANROIJ | Met de ondertekening van overeenkomsten tussen wethouder Ingrid Voncken van de gemeente Sint Anthonis en de aannemers die de eerste twee van drie fases van het project N602 gaan uitvoeren werd dinsdag in Wanroij bezegeld dat de reconstructie van de doorgaande weg door Sint Anthonis, Ledeacker en Wanroij spoedig van start gaat. "Dit is de aanzet. Er is geen weg meer terug", sprak de wethouder gevat.

Ingrid Voncken verwees naar de slogan "Onze weg naar een betere verbinding", op een levensgrote poster in de zaal. "Het gaat niet alleen over de fysieke verbinding, maar ook over de verbinding met de burgers. Want dit is een burgerinitiatief", verklaarde de wethouder. Ze doelde op de grote inbreng van de inwoners bij de ontwikkeling van de plannen. "Dit is helemaal dóór de dorpen, vóór de dorpen. En het bijzondere is dat elk dorp er zijn eigen invulling aan heeft gegeven." De wethouder sprak haar blijdschap uit dat de gemeenteraad extra budget had vrijgemaakt voor de wensen vanuit de dorpen, zodat de plannen financieel ook haalbaar zijn.

Werk in drie fases

Fase 1 van de werkzaamheden, de gelijktijdige herinrichting van de weg in Wanroij en Ledeacker, is gegund aan het Cuijkse aannemingsbedrijf Infrascoop. "Het gaat niet alleen om de weg zelf. De werkgroepen in de dorpen hebben de kans gegrepen om de pleinen en het groen aan te pakken", sprak directeur Ton Derks van Infrascoop. Namens asfalteerder Van Gemert uit Uden tekende Bedrijfsleider Ruud van de Pol voor de uitvoering van Fase 2. Dit omvat het aanbrengen van een nieuw wegdek op circa 5 km van het 8 km lange traject. Van de Pol liet weten dat alles in nauw overleg met Infrascoop zal plaatsvinden. In de afsluitende fase 3 worden werkzaamheden uitgevoerd in Sint Anthonis. Gemeentelijk projectleider Patrick Buijs liet weten dat op 12 april bekend wordt welke aannemer deze fase wordt gegund.

Informatievoorziening

Wethouder Voncken wees de genodigden erop dat de gemeente bij dit omvangrijke project stevig heeft ingezet op informatievoorziening. Zo is er een speciale 'knop' N602 op de gemeentelijke website. In Wanroij presenteerde de wethouder een handzame brochure over het project, die binnenkort huis-aan-huis wordt verspreid in Sint Anthonis, Ledeacker, Rijkevoort-De Walsert en Wanroij. Exemplaren van deze brochure liggen ook in het gemeentehuis en de gemeenschapshuizen.
Verder organiseert de gemeente informatieavonden. Tijdens deze avonden geven de aannemers uitleg over de specifieke werkzaamheden en de omleidingen. Op 9 april is er een avond in Wanroij, op 10 april in Ledeacker. In een later stadium wordt ook in Sint Anthonis een informatieavond gehouden. Meer informatie is te vinden op www.sintanthonis.nl/n602.

FOTOBIJSCHRIFT

Wethouder Ingrid Voncken van de gemeente Sint Anthonis en directeur Ton Derks van Infrascoop ondertekenen de overeenkomst voor de reconstructiewerkzaamheden in de dorpen Wanroij en Ledeacker.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant