Foto: Diana Derks.
Foto: Diana Derks.

Kunstwerk 'Dorpskracht' op de Markt in Mill onthuld

Algemeen 719 keer gelezen

MILL | Het kunstwerk 'Dorpskracht' op de Markt in Mill is woensdag 14 maart onthuld.

Beeldende kunstenaars en ontwerpers kregen de gelegenheid om een ontwerp te maken. In de laatste ronde heeft het digitale inwonerspanel uit 3 beelden kunnen kiezen. Met een ruime meerderheid van 55 procent hebben de panelleden positief gestemd op het kunstwerk "Dorpskracht" van Karin Colen. Ze vertelt: "Toen ik de opdracht zag werd ik meteen enthousiast en ben ik een aantal keer gaan kijken naar de plek. Voordat ik aan de slag ben gegaan heb ik ook de 4 kernen bezocht." In totaal is er 50.000 euro beschikbaar gesteld voor het complete werk.
De ringen zijn een soort tandwielen die worden gevormd door silhouetten van allerlei mensen uit de gemeente. Kunstenares Karin Colen heeft tijdens de Vakantiejaarmarkt 2017 in Mill vele dorpsgenoten uit de gemeente gefotografeerd. Vanuit hier zijn de silhouetten ontstaan.
Karin Colen is geboren en getogen in Boxmeer, nu woonachtig in Den Dungen. Na haar opleiding aan de academie voor kunst en vormgeving te 's-Hertogenbosch en de academie voor Industriële vormgeving in Eindhoven is zij werkzaam als kunstenaar/ontwerper.

Meer informatie over haar staat op www.karincolen.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant