Loïs Martosoedjono. (foto: Raf Debruyne)
Loïs Martosoedjono. (foto: Raf Debruyne)

Boxmeerse Loïs (20) in finale van Missverkiezing

Algemeen 3.791 keer gelezen

BOXMEER | De Boxmeerse Loïs Martosoedjono (20) is in de running voor de titel Miss Beauty of Noord-Brabant. Samen met vijftien andere meiden staat ze zondag 22 april in de finale in Waalwijk. "Ik heb er ontzettend veel zin in!", vertelt de Boxmeerse.

Door: Aileen van Tilburg

Ervaring in de modellenwereld heeft Loïs niet. "Nee, ik vind het wel heel leuk om met mijn vriendinnen foto's te maken, maar professioneel gezien heb ik nog geen ervaring." Op dit moment volgt Loïs de opleiding tot allround schoonheidsspecialiste, maar ze heeft ook een hele andere kant. "Ik heb de vooropleiding van Defensie afgerond", lacht ze. "Echt heel iets anders! Ik vond dat ook fantastisch, maar dat kun je niet je hele leven blijven doen. Na tien jaar moet je weer op zoek naar een andere uitdaging en daarom heb ik besloten om meteen een andere opleiding te volgen."

Loïs gaf zichzelf op voor de wedstrijd. "Ik zag een oproep en het leek mij een leuke uitdaging. Uiteindelijk mochten er zestig meiden van de ruim tweehonderd inschrijvingen naar de casting komen. Uiteindelijk zijn er zestien kandidaten overgebleven."

De sfeer onderling is goed. "We zijn met een grote groep meiden, maar er is geen sprake van concurrentie. Het is echt heel gezellig met z'n allen", verzekert Loïs.

Volgens de Boxmeerse is een Miss meer dan een leuk koppie. "Absoluut, schoonheid zit niet alleen van buiten. Juist niet. Als je van de binnenkant straalt dan zie je dat ook aan de buitenkant. Dat is ook iets wat ik graag wil meegeven. Ik ben blij met hoe ik ben en ik ben ervan overtuigt dat je dat ook ziet. Ik ben geen doorsnee model. Met mijn 1.60 meter ben ik best klein, maar bij een Miss-verkiezing draait het gelukkig om meer."

Loïs gaat er alles aan doen om te winnen. "Ik ga mezelf promoten op social media en wellicht nog flyers uitdelen. Ik durf mijn kansen niet in te schatten, maar ik ga natuurlijk wel voor de winst."

Stemmen op Loïs kan door een sms te sturen naar 3010 met: Poll Noordbrabant Lois.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant