De aanleg van het glasvezelnetwerk is gestart.
De aanleg van het glasvezelnetwerk is gestart.

Aanleg glasvezelnetwerk Land van Cuijk gestart

Algemeen 1.860 keer gelezen

MILL | Eindelijk is het zover! Er is gestart met de aanleg van het glasvezelnetwerk in het Land van Cuijk. Vrijdag 16 maart werd de aanlag op ludieke wijze afgetrapt. Afgevaardigden van de gemeenten Mill en Sint Hubert, Grave, Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonis zette de eerste schop in de grond bij Kasteel Tongelaar in Mill.

Het bedrijf E-Fiber gaat bij ruim 40.000 adressen in het Land van Cuijk de glasvezelverbinding beschikbaar stellen. "Kern of buitengebied; overal komt glasvezel", verzekerde Erik Vos van E-Fiber.

Er is ruim zes jaar gelobbyd voor glasvezel in de regio. Hugo Bens van LVCnet liet weten trots te zijn. "Het heeft tijd en energie gekost, maar eindelijk is het zover."

De Cuijkse wethouder Maarten Jilisen mocht met een graafmachine het symbolische eerste deel van de kabel de grond in graven. "Glasvezel is de enige mogelijkheid om voldoende snelheid te creeëren voor de toekomst", liet hij in een toespraak weten.

Planning
Als eerste is de gemeente Sint Anthonis aan de beurt gevolgd door Boxmeer, Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert. In 2020 moet het project afgerond zijn.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant