Plaatsing Nederlands Kampioenschap voor vier judoka's

Sport 574 keer gelezen

GENNEP | Op het Limburgs kampioenschap judo tot 15 jaar werd door 5 judoka's vanuit Budoschool Gennep deelgenomen aan dit toernooi. Er waren tickets te verdienen voor het Nederlands kampioenschap te Leek op 7 april.

Max Opland tot 42 kg won zijn eerste partij en moest in de halve finale tegen de latere kampioen. In de goldenscore van 10 min moest hij zijn meerdere erkennen. Helaas werd hij daarna in de herkansing uitgeschakeld. Een mooie 5 de plaats. Bas Willems tot 60 kilo en Puck Vervoort -57 kilo werden ingedeeld in een poule, waar ze tegen iedereen op de Tatami stonden. Wat hun een verdiende 3de plaats opleverden. Amati Malik Koster stond in de laagste gewichtscategorie tot 34kg. Met zijn 30 kg moest hij flink aan de bak. Uiteindelijk moesten er voor de plaats 2 ,beslissing wedstrijden aan te pas komen. En daarin kwam Amati er als beste uit. En werd dus i 2de Ben de Cort tot 38kg wist in een grote poule alle wedstrijden met Ippon te winnen. In de finale kwam hij terug van een achterstand met een mooie houdgreep en werd gekroond tot Limburgs kampioen Op 7 april gaan er 4 judoka's , trainers en fans naar Leek om daar een gooi te doen naar het Nederlands kampioenschap